socialrådgivning

socialrådgivning

Nattsvart

Social RådgivningPosted by Anita Lööv Thu, May 15, 2008 09:57:00

Somliga människor har svårt att känna tillfredsställelse med livet. Men en liten gnutta medmänsklighet kan förändra livskvaliten i en handvändning.

Som tex en kvinna som levde ensam, trodde att hon själv kunde vänta på inbjudan från någon granne men när hon själv fick självkänsla nog att bjuda hem ngr som hon hade i närheten började allt att rulla på i rätt riktning.

Så enkelt kan det vara, eller kanske så borde det vara, men ibland får man ta i lite extra för att få det man vill. I alla fall mynnade bekantskapen ut i att hon kom med i en förening där hon fick ett speciellt uppdrag som gjorde henne till en behövd person.

Hon har berättat att initiativet förändrade livet från att vara nattsvart till en ljusning som hon själv känner att hon kan bredda, tacksamhet vidgar vyerna.


  • Comments(0)//blogg.socialradgivning.se/#post2

vardagsprat

Social RådgivningPosted by Anita Lööv Thu, April 10, 2008 19:03:51

I dag är fösta dagen på något nytt i mitt liv, jag har arbetat i 25 år som socialarbetare och har nu tänkt att jag skall ha rådgivning per telefon ett betalnummer 0900-1003333 som man kan ringa för att få vägledning. I mitt tidigare arbete mötte jag många människor som var rädda för myndigheter, så den här formen kanske kan passa många som bara vill dryfta vardagliga problem som man har fastna i och som man inte vill att det ska bli större än så.

En svår uppgift för mej är hur jag skall marknadsföra detta betalnummer så att det kommer ut i hela landet. Jag har redan annonserat och affischerat och skaffat visitkort, kanske det räcker, vi får se. Jag tar gärna emot tips om ngn har ngt bättre.

Det jag har tänkt använda bloggen till är att berätta om lyckade samtal som lett fram till lösningar som människor blivit hjälpta av, kanske andra kan känna igen sej och alla inblandade är ändå anonyma. Vi människor har ju en hel del problem som liknar varandra till punkt och pricka.

Jag återkommer när jag har ngt intressant som vi kan dryfta.

Mvh Anita

  • Comments(1)//blogg.socialradgivning.se/#post1